iPhone 5 – s-a lansat!

Stiti papusa Stretch Armstrong? E acea papusa de care poti sa tragi si sa o intinzi cum vrei tu, si care revine la forma initiala.

Cam asa au facut si cei de la Apple cu noul iPhone. Au luat vechiul model iPhone 4S, i-au adaugat cateva componente noi si l-au pus pe cel mai puternic om din Copertino sa traga de el pana a reusit sa ii lungeasca ecranul la 4 inch, cu o rezolutie de 1.136 x 640. Nu l-au denumit noul iPhone, ca si in cazul tabletei iPad, ci i-au pus numele iPhone 5.

Printre alte modificari mai avem procesorul Apple A6, despre care nu au zis exact cu ce se manca, doar ca e de doua ori mai rapid decat precedentul, variante de stocare de la 16 GB pana la 64 GB, nici de aceasta data nu au venit cu optiunea de slot microSD. Celor de la Apple le place sa inventeze lucruri noi, inca nu au adoptat USB mass storage pentru conectare, in schimb au inventat Apple Lightning, noul conector cu doar 8 pini.

iPhone 5 vine cu sistemult de operare iOS 6 despre care v-am spus mai multe detalii aici.

Camera foto este tot de 8 MP, dar de dimensiuni mai mici care vine cu un procesor de imagine nou si cu optiunea de fotografiere panoramica.

Dupa cum observati nu aduce nimic nou sau spectaculos fata de concurenta, nimic care sa te faca sa exclami “WOW!” iar o comparatie intre noul iPhone si concurenta gasiti aici.

Se pare ca in Romania se va putea comercializa doar din luna decembrie, ma mir ca nu facem parte nici macar din valul doi, avand in vedere cate telefoane iPhone s-au vandut deja in Romania.

Tags: , , , , , , ,

One Response to “iPhone 5 – s-a lansat!”

  1. Reclama noua Samsung anti-iPhone « pikaart Says:

    […] pikaart Smile! You’re at the best WordPress.com site ever « iPhone 5 – s-a lansat! […]

Leave a comment